снимка pixabay91,6% е ефективността на руската ваксина Спутник V. Това сочат

...
снимка pixabay91,6% е ефективността на руската ваксина Спутник V. Това сочат
Коментари Харесай

Европа: Руската ваксина има 91,6% ефективност

снимка pixabay

91,6% е успеваемостта на съветската ваксина " Спутник V ". Това сочат междинните резултати от клинични тествания, написа вестник " Гардиан ", съобщи. Предварителните данни се основават на разбор от над 20 000 участници. Повечето странични реакции са леки, в това число грипни признаци, болежка на мястото, където е бита имунизацията, и изнемощялост.

В изследването са включени и 2144 участници на възраст над 60 година Ваксината е посочила 91,8% успеваемост, пишат откриватели в сп. " Лансет ". Подобно на имунизацията на " АстраЗенека " " Спутник V " се базира на модифициран вариант на аденовирус. При съветската обаче са употребявани два разнообразни човешки аденовируса в опит да се провокира по-силен и дългогодишен имунен отговор.

Учени акцентират, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се откри отражението на имунизацията върху безсимптомните случаи.

Европейски Съюз е отворен за закупуване на ваксини, създадени в Китай и Русия, в случай че дават отговор на избрани критерии, удостовери представител на Европейска комисия. Освен клинично потвърдената успеваемост и сигурност блокът изисква производителите да се вписват в “правилния бюджет ” и да разполагат с подобаващи индустриални мощности на територията на Европейски Съюз, тъй че да могат да ги доставят по-бързо на жителите на Европейски Съюз, изясни той.

С близо половин милиард дози ваксини против COVID-19 се чака да разполагат страните от Европейски Съюз доникъде на годината, разгласи шефката на Еврокомисията. Само от трите ваксини, които към този момент са утвърдени в блока, членките ще получат 406 млн. дози до края на юни, уточни Урсула фон дер Лайен. Ако бъдат утвърдени и препаратите на " Джонсън и Джонсън " и " КюърВак ", количеството ще нарасне на 486 млн. До момента Европейски Съюз е получил 18,5 млн. ваксини против COVID-19. 17,6 млн. дози са доставени от " Пфайзер ", а останалите - от " Модерна ".

Европейска комисия разгласи, че трансформира тактиката си за имунизация и няма да разчита толкоз на препарата на “АстраЗенека ”, откакто от компанията обявиха, че няма да изпълнят заложените доставки до края на март. Шефката на Генералната дирекция по здраве и сигурност на храните към Европейска комисия Сандра Галина разясни, че сега Брюксел мисли за имунизациите на " Пфайзер " / " Байонтек " и " Джонсън и Джонсън ", с които да попълни изчезналите количества.

Възрастните хора в Полша няма да бъдат ваксинирани с " АстраЗенека ". Учени се тормозят, че няма задоволително данни за действието ѝ при хора над 65 година

Междувременно " Модерна " предложи да цялостни флаконите си с спомагателни дози от своя препарат. Идеята е в едно шише да има 15 дози, вместо 10.

Президентът на " Модерна " Стивън Ходж изяснява, че по този начин ще бъде решен казусът с рестриктивните мерки в индустриалния потенциал.

Германската канцлерка Ангела Меркел отбрани държавното управление си против рецензиите, че имунизирането върви прекомерно постепенно, и настоя, че е имало основателна причина за умереното движение на Европа спрямо други райони.

Тя удостовери, че държавното управление ще предложи на всички възрастни германци ваксина до края на лятото. Според Меркел решението е да се търси постоянно, а не незабавно утвърждение за ваксини за създаване на доверие в обществото.

Европа би трябвало да работи по-ефективно и бързо за приемането от жителите на Европейски Съюз на имунизациите против COVID-19, настоя френският президент Еманюел Макрон.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР